e
Banner

Etiketler: mehmet hakan genç



Limancılar, kılavuzluk ve römorkaj yönetmeliğinde değişiklik istiyor


Yayın: 18-01-2019
Kategori: Denizyolu

31 Aralık'ta yürürlüğe giren Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği'nin birçok eksiklikleri olduğuna vurgu yapan TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, "Esas amaç olan can, mal, deniz ve çevre güvenliğini sağlamanın yanında bunların doğal sonucu olarak 240 milyar dolar tutarındaki dış ticaretimizin gerçekleştiği limanlarımızı ve kıyı tesislerimizin yüksek üretkenlik içinde çalışmalarını sürdürebilmesini temin etmek olması gerekir" dedi. 




Limanlar dış ticaretin bel kemiğini oluşturuyor


Yayın: 28-08-2019
Kategori: Denizyolu

2018’de gerçekleştirilen 391 milyar dolarlık dış ticaretin 238 milyar dolarının denizyoluyla yapıldığına dikkat çeken Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Genç, bunun limanların ne ölçüde ekonomik ve stratejik bir değer yarattığını ortaya koyduğunu söyledi. Genç, 2018’de Türk limanlarından 460 milyon ton yük elleçlendiğini belirtti. 




Limancılıktaki sorunlara 5 çözüm önerisi


Yayın: 29-07-2021
Kategori: Denizyolu

Tedarik zincirinin en önemli unsuru olan limanlarda yaşanan sorunların dış ticarette maliyeti yüksek ve giderilmesi uzun zaman alacak darboğazlar yarattığına dikkat çeken Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Genç, 25 yıl sonra 1 milyar ton yük elleçlemesi beklenen Türkiye limanlarının ihtiyaçlarını; dijitalleşme, sıfır emisyon, liman otorite modeli, kullanım izin süreleri ve demiryolu bağlantıları olmak üzere 5 ana başlıkta sıraladı. Genç, bu adımlarla limancılık halkasının güçlendirileceğini vurguladı.